Australië part one (stukje Bali en Sydney)
Door: Jelle Smit
Blijf op de hoogte en volg jelle
31 December 2012 | Australië, Sydney
Op naar Sydney, vlieg met jet star en dat bevalt goed, er zit niemand naast me en niemand achter me, kreeg als 1 van de weinigen in het grote vliegtuig een set met spullen zoals een opblaasbaar nek kussen, oordopjes, tandpasta, lippenzalf, sokken, kleedje, masker en een warme maaltijd met een colaatje en een kop koffie! Top! Straks lekker me stoel achteruit en en oogjes toe, maar eerst me laatste dagen in Bali verslaan! Ze waren goed, had samen met lucas een goed hotel gevonden met arco, zwembad en een stinkende kast. In het centrum van kuta! En dat voor nog geen 6 euro p.p! Gister middag wezen shoppen, naja shoppen.. Kuta zit vol met kraampjes waar ze afschuwelijke t-shirts, schoenen en broeken verkopen. Ook hebben ze ray-ban zonnebrillen en andere nep rommel, maar het irritantste is is het feit dat ze je aanspreken tot je er knetter gek van word: hey mate, massage, cheap cheap, glasses, one dollar, yes, looking, transport, bingtang, watch enz. Maar goed toch besloten we een rondje te gaan lopen door Kuta, alleen nu een andere richting, en ook daar waren marktkraampjes, maar geen irritante verkopers maar vriendelijke vrouwtjes! En aangezien mijn in Thailand gekochte ray-ban's afgelopen week allebei gesneuveld waren moest ik opzoek naar 2 nieuwe, ook heb ik een horloge gekocht en een zootje armbandjes, 10 euro kwijt intotaal dus prima! Savond wat vermoeid wat gelezen tot dat Lucas op er idee kwam om een nieuwe poging te wagen aan een mushroomshake (nieuwe omdat onze eerde pogingen op gili nogal teleurstel waren verlopen, opgelicht waren we, paddo's hadden geen effect) ik had de hoop opgegeven maar Lucas wilde trakteren dus ja wie ben ik om dan nee te zeggen? Hij op pad en jahoor kwam terug met 2 paarskleurige drankjes. Achterover getikt en was opdat moment een kaart aan het schrijven naar Thijs en Mandy, tot ik plotseling me niet meer kon concentreren, de paddo's lieten zich gelden.. Wat een bizarre maar te gekke ervaring was dat zag hahah, had het gevoel dat ik een meter diep in me bed verzonken lag! Een ander moment leken me benen 2 keer zo lang en weer een ander moment was het alsof mijn bed aan het voeteneind omhooggebogen was, geluiden en kleuren waren zoveel intenser en al je zintuigen staan op scherp! Wat er zich niet allemaal afspeelt in een saaie hotel kamer als je paddo's gebruikt! Ben moe, doei!
(21-12-12 23:50)
Grandioos "Engels" kerstfeest!
Mijn eerste zes dagen in Australië zitten erop, en ben er achter gekomen dat Australië erg duur maar zeer goed geregeld is! Wat een verademing na het chaotische Azië! Sta er echt van te kijken, bijna alles klopt hier gewoon, het openbaar vervoer, het wegennet, de infrastructuur. Het is ook
Nog maar 200 jaar oud maar toch, het is net alsof ze alle mislukte dingen uit Europa weg hebben gelaten (gewoon goed afgekeken). Terug naar mijn eerte dag, goede vlucht, rond 7 uur sochtends geland, daarna met de trein vertokken naar Pitt street waar mijn hostel staat. Het is hostel is gigantisch 500 bedden ofzo. Na het inchecken rondje door Sydney gelopen, Oprah house en de harbour bridge bekeken, subwaytje gesnacked en daarna vroeg naar bed gegaan omdat ik toch wel een jetlegje had. De dag erna, weer wat rondgelopen en had van Mike gehoord waar zijn werk zat, dus ben ik tegen het einde van de middag hem wezen opzoeken in the star. Super leuk om weer een bekend gezicht te zien! En een paar heerlijke macerons gegeten, met een zalig espressotje, en niet te vergeten, Mikes softijs creatie: cola/kersen! Top! Daarna met Mike een kouwe gehaald en vervolgens liet hij me zijn huisie zien waar we later kerst zouden vieren, daar ze huisgenoten ontmoet die allemaal te gek zijn btw, met name Stevie, 70 jaar oud uit Londen en die zorgt voor iedereen in het huis, en regelt alles, geweldig mens! Daarna terug gegaan naar mijn hostel voor een paar uur slaap, had om 10 uur met Mike afgesproken om Sydney te gaan verkennen, en dat hebben we gedaan! Sydney eye (hoogste toren in Sydney, met een geweldig uitzicht over de stad) daar een sky-walk gedaan (rondje lopen in een blauw pak aan een ketting op het dak van die toren) daarna zijn we naar Sydney sealife, Sydney wildlife en Sydney madame tussauds geweest, en dat was zoals wat je ervan verwacht, gewoon erg leuk maar niet de moeite waard om allemaal uit te typen. Daarna wat spullen bij Mike in zijn huis gedropt omdat ik daar zou logeren voor een paar nachtjes, daarna met 2 van zijn huisgenoten wezen stappen. Ben er achter gekomen dat Sydney een bruisende gay-scène heeft... Haha niets bijzonders gebeurt hoor, alleen dat een van zijn huisgenoten in de taxie uit de kast kwam. Lollige avond, maar wel een tikkeltje vreemd! Volgende ochtenden (middag) kerstochtend!
Met ze alle verzameld in de woonkamer naast de kerstboom waar een berg cadeaus onder lag, eerste corona naar binnen en toen begon het geweldige "Engels/Australiës" kerstfeest, na dat ik door Mike bezaait was met een aantal geweldige cadeaus (een maceron boek van de patisserier waar Mike voor werkt, een te gek rugby shirt, en een heel erg goed zakmes) ook had ik nog een kerstsok gekregen van Stevie met sokken, chocola en zeep! Dus ben dik verwend! Daarna begon het zuip werk! Shotje tequila Mike? Nee dat spul haat ik en drink ik echt niet! Oké prima! Eindstand met zijn 4en in een uur die fles genekt! Lekker gegeten, en een hoop corona gedronken! Snacht op de BBQ nog even een ham bereid, en vervolgens weggesnacked! Dus mijn kerst was geweldig, alleen de regen was een beetje jammer voelde alsof ik thuis was (wat ook wel weer wat had natuurlijk). De laatse dagen na kerst was Mike aan het werk en heb in zijn huis een beetje gerelaxed en geprobeerd mijn trip door ozzie verder uit te stippelen, omdat ik al 4 nachten niet in mijn hostel was wezen slapen en al mijn spullen daar nog lagen dachten mijn Engels en Duitse roommates dat ik serieus dood was! Geniaal, vervolgens de rest van me spullen gepakt en alles naar Mike's kamer vervoerd waar ik de rest van de week zal blijven logeren totdat ik mijn trip verder zal vervolgen. Vandaag 31 december gaan we naar de spectaculairste vuurwerk show van de wereld kijken bij de harbour bridge! Iets waar ik erg naar uitkijk. Zal laten weten hoe het was! Ik trek nog een pils open! G'day mates!
(31-12-12 19:27)
31 December 2012 - 12:21
Lilian:
Haha die jelle, wat een verhaal weer!! Was weer een heerlijk verslag om te lezen. Wij wensen jou een gezellige oud en nieuw en een jaar vol mooie avonturen. Xxx Patrick Lilian Max en SIL -
31 December 2012 - 17:36
Je Vader:
Hallo die Jel, alhoewel we elkaar regelmatig spreken, is het toch altijd weer leuk om je verslagen te lezen op dit blog.
Je moet alles hebben meegemaakt in je leven, maar je kunt je beter houden aan milkshakes, en die andere shakes laten staan.
Op het moment dat ik dit schrijf lig je te hoogstwaarschijnlijk in diepe rust, maar ik hoop dat je het gezellig hebt gehad.
Wij moeten de jaarwisseling nog meemaken.
We zullen een toast op je uitbrengen vanavond, en we spraken elkaar snel weer.
Groetjes je vader. -
01 Januari 2013 - 12:49
Agnes Brakenhoff -Smit:
Hallo die Jelle
Op de eerste plaats ,een heel goed en gezond 2013 gewenst !
Wat toch weer een leuk reisverslag ,ik geniet er iedere keer weer van ,maar dat van die paddo's !!!!!
Maar goed ,dat heb je ook weer meegemaakt he !!!!
We hebben gister geproost op je ,lieverd alle goeds ,doe geen gekke dingen ,en tot de volgende mail .
Kus van ons uit Schoorl . -
01 Januari 2013 - 13:50
Do:
Mooie verhalen ook weer Jel! Leuk dat kerst en oud en nieuw veel goedmaakte voor je verjaardag! Wanneer verlaat je Sydney weer? Goeie reis vriend! -
05 Januari 2013 - 01:27
Gery:
Hoi Jelle.
Paddo's......... Hmmmmm, ik moet er niet aan denken!
Na zo'n lange reis zie ik evengoed al van die rare dingen.....
Groet vanuit Brisbane, x Gery -
09 Januari 2013 - 00:07
Johan Rijgersberg:
hoi jelle , heb je verslag met aandacht gelezen en vindt het fantastisch wat je meemaakt allemaal.
wat een levenservaring doe je op.zal je regelmatig gaan volgen en zal meegenieten met wat je allemaal ziet en tegenkomt. pas altijd goed op je zelf dan komt alles goed .
groeten uit frankrijk , johan -
16 Januari 2013 - 02:02
Gekke Ouwe Maurice :
Wat een verhalen weer! Ben echt benieuwd hoe je je trip gaat vervolgen!! En dan bedoel ik niet nog een Bad tripp met paddo's:p ik hou het in de gaten en denk aan je! Xx